MC LÅN

FIND DET PERFEKTE MC LÅN TIL DIG

På laanpenge365.dk har vi et udvalg af låneudbydere, der giver os et honorar, hvis vi kan sende besøgende over til dem. Det betyder at det ikke er et fuldendt billede af det danske lånemarked. På baggrund af det honorar vi får fra låneudbyderne, kan vi tilbyde vores sammenligningsservice gratis for dig som bruger. Vi samarbejder med låneudbydere, der er listet i denne tabel.

Har du drømt om at få en motorcykel i noget tid nu, men har du aldrig rigtigt haft økonomien eller overskuddet til at spare op til en? Frygt ej. MC lån findes og er den perfekte løsning til dig, som drømmer om din helt egen motorcykel.

Hvad er et MC lån?

Et MC lån er egentlig bare et normalt lån, men som er dedikeret til køb af motorcykel. Ligesom der findes huslån til huse og billån til biler, er MC lån altså lånet til motorcykler. Fordelen ved at optage et MC lån frem for et normalt forbrugslån – for at finansiere din motorcykel – er, at MC lånet typisk er et billigere lån, da långiveren har sikkerhed i selve motorcyklen. Hvis du ikke kan vedligeholde dine månedlige ydelser, så har långiveren således motorcyklen, som de kan stille sikkerhed i. Dette giver långiveren mere ro i maven, hvilket dermed resulterer i øget fleksibilitet og billigere renter til dig som låntager.

Et forbrugslån kan dog være nødvendigt, hvis du er på jagt efter en gammel eller brugt motorcykel, som långiverne ikke kan være helt sikre på værdien af. Her vil der opstå en del mere usikkerhed på deres side, hvilket giver øget risiko for långiver og dermed sandsynligvis ikke muligheden for et almindeligt MC lån. Her vil du typisk være nødsaget til at optage et forbrugslån i stedet.

Hvilket MC lån er bedst?

Typen af MC lån, der er bedst for dig, afhænger i høj grad af din situation samt af din risikovillighed. Grundlæggende kan du enten vælge et lån med en variabel rente eller et lån med en fast rente. Vi anbefaler, at hvis lånet er relativt kortvarigt, kan en variabel rente være okay, da risikoen for markedsudsving i rentesatserne er nedsat. Derimod vil en fast rente sandsynligvis være en bedre ide, hvis låneperioden er lang, da det mindsker risikoen i forbindelse med udsving i rentesatserne. Igen afhænger dette i bund og grund af din egen situation og i høj grad din risikovillighed.

Bør jeg stille sikkerhed for mit MC lån?

Spørgsmålet om, hvorvidt det er en god ide at stille sikkerhed for sit MC lån, afhænger af en række faktorer. Først og fremmest bør du kigge på din privatøkonomi. Har du en fast indkomst, har du en sund opsparing samt generelt en stærk og stabil økonomi? Hvis ja, så er det sandsynligvis ikke nødvendigt at stille sikkerhed for dit MC lån. Her vil långiveren eller banken være tilfredse med din kreditvurdering, og de vil vurdere, at risikoen er lav nok til, at sikkerhedsstilling ikke er en nødvendighed.

Har du derimod en svagere økonomi – eventuelt uden fast indkomst eller nogen opsparing – kan det være nødvendigt at stille sikkerhed for MC lånet. Her kan långiveren stille et krav om pantebrev, hvor du altså frasiger dig ret til motorcyklen, skulle du misligholde afbetalingen af gælden.

Der er naturligvis mange låntagere, som ligger et sted imellem en god økonomi og en dårlig økonomi, hvorfor det afhænger meget af situationen. Her anbefaler vi at snakke med de individuelle långivere om, hvorvidt det er en nødvendighed at stille sikkerhed eller ej.

Du kan desuden læse både om de populære kviklån eller minilån ved at trykke på ordene.

Brugervurdering: 4.2/5 - baseret på 12 anmeldelser. Anmeld siden her.