HURTIGE LÅN – LÅN PENGE PÅ 15 MINUTTER

På laanpenge365.dk har vi et udvalg af låneudbydere, der giver os et honorar, hvis vi kan sende besøgende over til dem. Det betyder at det ikke er et fuldendt billede af det danske lånemarked. På baggrund af det honorar vi får fra låneudbyderne, kan vi tilbyde vores sammenligningsservice gratis for dig som bruger. Vi samarbejder med låneudbydere, der er listet i denne tabel.

Sommetider kan man finde sig selv i en situation, hvor man har behov for at låne nogle penge hurtigt. Måske taber du din nye IPhone i toilettet, måske bliver din uundværlige cykel stjålet, eller måske får du lyst til at forkæle kæresten med et romantisk get-away. Uanset årsagen til din akutte mangel på penge, kan et hurtig lån – også kendt som kviklån – være løsningen på dine problemer eller nøglen til at få opfyldt dine drømme.

I dag er forholdene for låntager blevet meget bedre, da der er blevet skærpet i lovgivningen på området, så der er meget nærmest ingen risiko for at ende i en ærgerlig situation med høje ukontrollerbare renter. Den gamle skrøne med, at man aldrig bør låne penge, er for længst forældet. I dag er det ikke længere nær så dyrt at låne penge, og i mange situationer bør det derfor overvejes som en mulighed selv til mindre forbrugsgoder.

Der findes så mange ting, som er nødvendige i et samfund med så høj levestandard som vores, og hvis man pludselig mangler noget, kan det være nødvendigt at få rettet op på det meget hurtigt. Mangler du eksempelvis en dyr reservedel på den bil, du dagligt bruger til at køre på arbejde, så er det ikke lige noget, som kan vente, til du har sparet pengene op. I sådan en situation er der i dag langt bedre forhold for blot at springe ud i at tage et lån, da det sagtens kan finansieres i de flestes økonomi.

Lovgivningen er som sagt blevet ændret markant på området for optagelse af lån, og det er i dag ikke længere muligt for låneinstitutterne at tage et urimeligt højt gebyr for et lån. Disse ændringer er altså lavet for at beskytte forbrugeren, og det kommer naturligvis også til at komme dig til gode, hvis du vælger at tage et lån.

Her på siden kan du finde en søgefunktion, som hjælper dig med at vælge det bedste lån for en person i din økonomiske situation – uden undtagelser. Den tager dine forhold i betragtning og sammenligner dine muligheder på tværs af markedet, så du kan finde den helt rette løsning for dig.

Hvordan adskiller hurtig lånet sig fra andre lånetyper?

Et hurtig lån adskiller sig markant fra andre lånetyper, såsom det mere alment kendte banklån, og har på mange måder været med til at revolutionere låneprocessen for både låntager og långiver. Én af de væsentligste fordele ved et hurtig lån er, at udbyderen kan tilbyde låneren penge udbetalt langt hurtigere, end bankerne kan. Derfor er hurtig lånet fuldstændig ideelt til dig, der akut har brug for penge på din konto – og det kan der være mange helt normale grunde til. En anden fordel ved hurtig lånet er, at man som låner kan undgå kedelige og langsommelige møder med sin bankrådgiver og faktisk nøjes med at låne penge direkte fra sin egen sofa. Med enkelte klik med musen kan du, via internettet, finde frem til, hvilken låneudbyder der kan tilbyde netop det lån, der passer til dine behov – det eneste krav for at påbegynde låneprocessen er altså en computer eller en smartphone med internetforbindelse. Ud over at det for mange er mere bekvemt at kunne ansøge om hurtig lånet uden at skulle rejse sig fra sofaen, har denne type lån også den fordel, at du som ansøger kan undgå at skulle svare på bankens ubehagelige og tit virkelig personlige spørgsmål, når det kommer til din personlige privatøkonomi. Oftest skal man nemlig blot udfylde en ansøgning med kun de mest relevante spørgsmål. Med andre ord er hurtig lånet indrettet med det formål at gøre låneprocessen så hurtig og ukompliceret som overhovedet muligt.

Hvor mange penge kan jeg låne via et hurtig lån?

Markedet er stort, og der findes efterhånden utroligt mange steder og forskellige institutioner, hvorfra og -med du kan foretage dit billige lån. Det betyder også, at der er stor forskel på de beløb, det er muligt at låne hurtigt. Selvom der naturligvis er en øvre grænse for, hvad det er muligt at låne, så er det flere steder muligt at låne rigtig mange penge på kort tid.

Vælger du et SMS-lån, er grænsen ikke så høj, for hvad du kan låne, men til gengæld går det ekstremt stærkt med at få udbetalt dine penge. Et typisk SMS-lån ligger på mellem 100 og 1000 kr., og man kan derfor benytte sig af denne mulighed, hvis man står i en akut situation, hvor man har behov for få penge, man ikke selv lige ligger inde med.

Der findes dog også meget hurtige lån, som du kan tage på computeren hjemme fra din egen sofa. Den type lån varierer meget mere i størrelse, da det typisk ligger på mellem 3000kr og 75.000kr, mens du samtidig kan foretage lån på flere hundrede tusinde andre steder. Denne type lån har også oftest en mere almindelig tilbagebetalingsperiode. Du vil oftest modtage dine penge inden for 24 timer, så det er også en meget hurtig løsning, hvis du lige står og mangler pengene til et eller andet. 

Hvordan finder jeg det hurtig lån, der passer bedst til mig?

Der er flere forskellige låneudbydere at vælge imellem, når du har et ønske om at optage et hurtig lån. Den bedste måde at finde den låneudbyder, der tilbyder det lån, der passer bedst til lige netop dine krav, er ved at benytte søgefunktionen her på siden, som kan finde den bedste løsning for lige netop dig. Søgefunktionen opstiller de forskellige låneudbydere og præsenterer dem for dig på en sådan måde, at det er både hurtigere nemmere for dig at tage stilling til, hvilket hurtig lån du finder mest fordelagtigt, når det kommer til dine ønsker og behov. Her kan du blandt andet finde løbetid, lånebeløb og renteniveau på de forskellige hurtig lån, samtidig med at du får en nem oversigt over særlige fordele og vilkår, så du nemmere kan beslutte, hvilken af låneudbyderne der tilbyder det lån, som passer bedst til din økonomiske situation.

Er jeg kvalificeret til at optage et hurtig lån?

Alder

Først og fremmest må låneudbydere, ifølge den danske lovgivning, ikke udstede lån til børn og unge under 18 år – af denne årsag er det et absolut krav, at du er fyldt 18 år, inden du søger om lån af penge, herunder også hurtig lån.

Selvom det ikke er lovpligtigt, foretrækker de fleste lånudbydere desuden, at låntageren er over 21 år gammel, når lånet bliver udstedt, idet dette statistisk set vil maksimere chancerne for, at udbyderen vil få tilbagebetalt de penge, de låner ud ved hurtig lånet. Det er vigtigt at pointere, at du, på trods af at være under 21 år gammel, godt kan få udstedt et hurtig lån, hvis du er i stand til at dokumentere, at din privatøkonomi kan dække de udgifter, der er i forbindelse med et hurtig lån.

Registreret i RKI

Ud over dette er mange udbydere ikke villige til at udstede et hurtig lån, hvis du er registreret i RKI. Det skyldes den simple årsag, at en registrering i dette register betyder, at lånansøgeren før har haft problemer med at betale sine regninger eller ikke har overholdt tidligere låneaftaler med deres kreditorer. Det er klart, at lånudbyderen ønsker at udstede hurtig lån til personer med højere validitet, så de er mere sikre på, at vedkommende kan betale lånet tilbage igen. Det er

vigtigt at pointere, at det ikke er fuldstændig umuligt at optage et hurtig lån, når man er registreret i RKI, men man skal som låner være klar over, at de udbydere, der er villige til at udstede lånet, generelt vil lade lånet være en anelse dyrere. Laver man dog et fornuftigt budget og fremlægger dette, skulle det ikke være et problem. Er man altså registreret i RKI, er det ikke umuligt at låne penge hurtigt – man skal blot være ekstra opmærksom på, at den aftale, man indgår med udbyderen, passer til ens privatøkonomi.

Kan jeg låne penge som studerende?

Som studerende vil du oftest ende med at tage et SU-lån, da det har en meget favorabel rente, og fordi du i forvejen højst sandsynligt får udbetalt penge af dem i kraft af din SU, så det er oplagt for de fleste at have det samlet på et enkelt sted.

Der kan imidlertid opstå situationer, hvor du har behov for et større beløb, end det du kan låne gennem et SU-lån, og i sådanne situationer kan det altså være en mulighed for dig at tage et hurtig lån. Her kan du låne flere penge, end du kan hos SU, og du kan derfor foretage dit køb så hurtigt som muligt.

Foretager du et hurtig lån som studerende, har du også den fordel, at du kan begynde at betale tilbage på lånet med det samme, hvis din økonomi ellers tillader det. Når du låner dine penge gennem SU, begynder du oftest først at betale af på lånet efter endt uddannelse, og lånet trækker altså blot renter i mellemtiden. Bevares, renten er meget lav på et SU-lån, men mange vil nok foretrækker at få lånet ud af verden så hurtigt som muligt. Det kan eksempelvis være, man ved at optage et hurtig lån kan undgå endnu værre økonomisk uføre, hvis man tillader sig selv og sin økonomi at optage dette lån. Eksempelvis hvis man står og skal bruge penge til indskud, eller hvis man skal have betalt regningen for bøger til næste semesters pensum.

Mange vælger at betragte et lån, mens du studerer, som en investering i fremtiden. Dette udtryk bruges ofte om SU-lån, men det kan implementeres på hurtig lån på samme måde. Man låner altså de nødvendige penge nu, så man kan give sit studie den nødvendige fokus, og så betaler man lånet tilbage, når man er færdiguddannet og altså ved, at man tjener flere penge.

Hvad betyder renter og gebyrer for mig?

Når man foretager sig et lån, så er det nemt at glemme, at pengene skal betales tilbage igen på et tidspunkt. For at dem, der har lånt dig pengene, også kan tjene på det, bliver du pålagt renter og gebyrer, som tillægges det beløb, man i første omgang låner hos låntager. Beløbet, som du betaler tilbage, er altså højere end det, du låner.

Renter er en ting, som det er meget vigtigt at have styr på, før man låner penge. Det er den procentvise afregning, der er på lånet, mens pengene er udbetalt til dig. I den periode, du har pengene, vil de altså blive pålagt renten, så beløbet stiger en smule undervejs. Renten varierer meget blandt de forskellige muligheder for lån, men fælles for dem alle er, at de bliver udregnet i procent.

Renten er dog ikke altid en fast procentvis stigning, som er aftalt på forhånd. Hos nogle af de forskellige udbydere vil du støde ind i udtrykket ”variabel rente”. En variabel rente er, når renten ikke ligger fast på forhånd, men i stedet lægger sig op ad den daglige markedsrente, som fastlægges af nationalbanken på daglig basis. Derfor kan du ikke vide dig sikker på, om renten stiger eller falder, og du bør derfor medregner muligheden for uregelmæssigheder i dine forventede omkostninger.

Gebyr er den anden form for omkostning, der typisk er ved et lån. Gebyr fungerer efter en fast sats, som er fastlagt før lånet tages, og som pålægges lånet af en årsag. Det kan eksempelvis være stiftelsesgebyr, som er et gebyr, der pålægges lånet i forbindelse med, at det oprettes, eller et administrationsgebyr, som pålægges lånet på baggrund af et stykke arbejde, der er udført af låneinstituttet på dine vegne. Hvis du, når du engang skal betale lånet tilbage, ikke betaler i tide, så er det også et gebyr, der her pålægges lånet som en form for ”straf”.

Alle disse omkostninger på lånet lægges sammen i det, man kalder ”ÅOP” – eller Årlig Omkostning i Procent. Det er i ÅOP’en, du kan se, hvad du helt reelt kommer til at betale for dit lån, så det er den allervigtigste ting at holde øje med, før du tager lånet. Her er alle former for omkostninger medregnet, og det giver en bedre indsigt i, hvad du egentlig kommer til at betale for det.

Hvor ansøger jeg om at tage mit lån?

Når du har gennemsøgt markedet for muligheder og benyttet søgefunktionen her på siden til at finde den bedste løsning for dig, skal du til at ansøge om dit lån. De fleste sider er i dag meget enkle og elegante, så det er let at finde frem til det, du har brug for at vide, samt hvor du laver den endelige ansøgning om lånet.

Din ansøgning vil typisk bestå af dine generelle oplysninger som for eksempel dit navn og din beskæftigelse, men de vil også spørge ind til din nuværende og fremtidige indkomst. Det gør de, fordi de skal have det med i deres vurdering af, om du har mulighed for at betale lånet tilbage i fremtiden.

Din ansøgning bliver så behandlet, hvilket oftest kan klares på meget kort tid, da låneinstitutterne jo også er interesserede i at låne dig pengene. Herefter vil du få en godkendelse af din långiver, hvorefter pengene vil blive udbetalt på meget kort tid. Det tager omkring 24 timer for de fleste virksomheder at udbetale pengene, hvilket er meget hurtigere end nogen bank vil kunne gøre det for dig, da deres godkendelsesproces er længere og nok også med op til flere møder undervejs i processen, hvor du altså skal troppe op i banken for at tale med dem.

Hjælp – Jeg har fortrudt mit lån!

Fortryder du dit lån, er det ikke jordens undergang. Der kan være mange grunde til, at du har fået flere penge at gøre med, og du derfor ikke har brug for dit lån alligevel. Opstår denne situation, så er det muligt at fortryde sit lån hos størstedelen af udbyderne, hvis du blot gør det inden for de første 14 dage, efter lånet er taget.

Når du fortryder dit lån, vil der højst sandsynligt være nogle mindre omkostninger ved dette. Det vil der, fordi det ulejliger låneinstituttet, når de skal føre beløbet frem og tilbage flere gang. Derfor vil du typisk skulle betale et mindre gebyr for fortrydelsen, samtidig med at du skal betale for de renter, der er pålagt lånet, siden du fik det.

Disse beløb vil som sagt være meget små i langt de fleste tilfælde, og det kommer højst sandsynligt ikke til at være noget, som afholder dig fra at fortryde lånet. Det står også i lovgivningen på området, at de skal være gennemsigtige omkring dine muligheder for fortrydelse samt omkostningerne ved dette, så du bør kunne læse dig frem til omkostningerne på lige netop din type lån.

Hvordan betaler jeg lånet tilbage?

Når du engang har fået det ud af pengene, du gerne ville, og du skal til at betale det tilbage, så sker det stort set altid ved månedlige afbetalinger. Beløbet deles altså op i et bestemt antal dele, alt efter hvor mange måneder der betales tilbage over, og så betaler du beløbet tilbage til långiveren på månedlig basis.

En anden mulighed er, at du betaler hele beløbet på én gang. Det kan være, at du siden hen har fået flere penge mellem fingrene, og du derfor bare gerne vil have lånet ud af verden. Det er ikke alle steder, der modtager betalingen på denne måde, da låneinstitutterne tjener deres penge på renter og gebyrer, og hvis du betaler det hele på en gang, får de færre penge tilbage i renter. Det vil dog typisk være sådan, at hvis du har mulighed for at betale lånet tilbage ved en enkelt overførsel, så pålægges beløbet et gebyr, som gør det til en fin løsning for begge parter.

Mens du betaler tilbage på dit lån, skal du være opmærksom på, at dette stadig tillægges renter under tilbagebetalingen. Det drejer sig altså om resten af de penge, der stadig står i lånet, og som endnu ikke er betalt tilbage.

Gør det grundigt

At låne penge er ikke altid kun for sjovt, og man skal således kigge sig grundigt om, inden man vælger den løsning, der passer bedst til ens behov. Vær derfor altid grundig i din research på forhånd, så du ved, hvad du kan forvente dig af de forskellige låneinstitutter og ikke bliver overrasket undervejs i processen.

Det er som sagt altid nemmest at benytte søgefunktionen her på siden til at finde det mest relevante lån for dig, så du undgår at skulle begive dig helt ud på dybt vand uden en badering. Søgefunktionen er til for at hjælpe dig med at træffe det rette valg, og det er derfor et meget vigtigt værktøj i din færden ind i junglen af lånemuligheder.

Uanset hvilket minilån du vælger, vil der være omkostninger ved det, men disse omkostninger er meget lavere i dag, end de nogensinde har været før. Det er ikke så slemt at tage et forbrugslån i dag – faktisk kan det være meget gavnligt i længden, at du valgte at tage lånet i stedet for at vente og spare pengene op. Så spring ud i det, men husk dog stadig at undersøge det godt på forhånd, hvilket denne side bør hjælpe dig godt på vej til.