BILLIGE LÅN

På laanpenge365.dk har vi et udvalg af låneudbydere, der giver os et honorar, hvis vi kan sende besøgende over til dem. Det betyder at det ikke er et fuldendt billede af det danske lånemarked. På baggrund af det honorar vi får fra låneudbyderne, kan vi tilbyde vores sammenligningsservice gratis for dig som bruger. Vi samarbejder med låneudbydere, der er listet i denne tabel.

Mangler du penge til ferie, hus, bil, møbler eller noget helt andet, er lån ofte en fin løsning, indtil du har rådighedsbeløbet til at kunne tilbagebetale. Lånebranchen er ekstremt stor, og der findes et væld af muligheder, når det kommer til at låne. Billige lån er naturligvis i stor efterspørgsel, men den rette udbyder kan være svær at finde. Af denne grund har vi sammensat en samlet guide til, hvordan du kan finde de gode, billige lån online.

Vurder hvilket lån der passer bedst til dine behov

Der findes et utal af variationer, når det kommer til lån. Der er billån, forbrugslån, realkreditlån, huslån, banklån og mange, mange flere. Herudover kommer prisen på lånet meget an på udbyderen. Du vil naturligvis finde det billigste lån med de lavest mulige renter samt fra en troværdig udbyder, som ikke vil snyde dig med skjulte omkostninger eller betingelser.

Første trin for dig, før du låner, er at beslutte, hvilket formål dit lån skal tjene. Der er stor forskel på et forbrugslån, billån eller huslån og disse forskelle vil have enorm indflydelse på prisen for lånet. Vurder derfor helt i starten af beslutningsprocessen, helt præcist hvad dit lån skal benyttes til. Huslån og billån er mere eller mindre selvindlysende, mens eksempelvis forbrugslån dækker en del flere områder. Skal du bruge dit lån til nogle af disse ting, kan forbrugslån sandsynligvis være en god ide:

 • Ekstraordinære begivenheder såsom bryllupper, ferier, begravelser eller lignende
 • Uforudsete udgifter som skade på bil, tyveri, fyring fra job osv.
 • Afbetaling på eksisterende lån med høje renter. Her kan det være en fornuftig ide, at optage et forbrugslån, hvis renten herpå er lavere end på det eksisterende.

Helt grundlæggende kan et forbrugslån bruges til stort set alle formål, men det er dog også en smule dyrere end det typiske billån eller huslån.

Du er naturligvis ude efter et billigt lån. Det billigste du kan finde. Vi ved alle, at lån ikke er gratis, og at långivere naturligvis skal tjene penge, hvilket gøres gennem renter på lånene. Når du skal finde det rette lån for dig, er det klart, at du skal finde lånet med de laveste renter. Her kan du med fordel benytte vores sammenligningsredskab til at finde de billigste lån samt læse i denne guide for at få en dybere forståelse for, hvilke lån der er billigst, samt hvad du skal holde øje med for at sikre dig det bedste tilbud.

Er det en god ide, at låne penge?

Du har helt sikkert hørt rådene fra familiemedlemmer eller venner:

”Du skal ikke låne penge, du bliver bare fanget i det”.

”De snyder dig og fanger dig med skjulte omkostninger”.

Du har hørt dem alle, men langt de fleste advarsler mod at låne penge er langt fra sande. For det første er det faktisk ofte slet ikke så dyrt eller risikabelt at låne, som mange mener. Såkaldte ågerrenter er faktisk ikke længere lovlige, og det er i allerhøjeste grad i låneudbydernes egen interesse ikke at gemme skjulte omkostninger og renter i deres lån. De er virksomheder, ligesom enhver anden og hvis deres service er dårlig, får de ikke længere kunder, og virksomheden går under. Hvis du havde en tandlægevirksomhed og konsekvent hev folks tænder ud, selvom det ikke var nødvendigt, tror du så, du ville få mange kunder? Svaret er nej, og lånevirksomheder fungerer i bund og grund på samme måde. De overlever på god service, og fordi de er bedre end konkurrerende låneudbydere.

Lånemarkedet har udviklet sig ufatteligt meget de seneste år og især under digitaliseringen det seneste årti. Hele låneprocessen er blevet digitaliseret, hvilket har gjort både låneprocessen og lånevilkårene langt, langt mere konkurrencedygtige. Ikke flere skjulte omkostninger eller luskede forhold. De fleste lån udbydes af legitime virksomheder, som vil yde en god service for deres kunder og dermed gøre låneprocessen så brugervenlig og nem som muligt. Lån er i dag billigere end nogensinde, så du kan roligt optage et billigt lån med lave renter uden at frygte for din økonomi eller sikkerhed.

Hvad er et billigt lån?

Et såkaldt billigt lån er typisk et mellemstort lån, som ofte er et forbrugslån. Lånet har ofte en lidt længere løbetid end kviklån og SMS-lån, hvorfor rentesatserne ofte er lavere. Som navnet ”billig lån” antyder, er formålet med et billigt lån at være billigere end andre låneformer. Et billigt lån er hurtigt, nemt, overskueligt og vigtigst af alt billigt. Låntypen er fantastisk som et forbrugslån; du kan låne hurtigt samt billigt og benytte pengene til lige, hvad du har lyst til. Hvis du skal renovere hjemmet, have en ny bil, en lækker ferie eller blot noget nyt tøj, er billige lån oplagt for dig. Du kan finde udbydere af billige lån her på siden, hvor vi sammenligner dine mange muligheder, så du kan se, hvor du kan anskaffe det absolut bedste og billigste tilbud.

Prisen på et lån er under indflydelse af en række faktorer heriblandt:

 • Rentesats
 • Gebyrer
 • Løbetid på lånet
 • Din personlige økonomi

Det er vigtigt, at du forstår disse parametre og er i stand til at undersøge, hvordan de kan have indflydelse på netop dit lån.

Billige lån for at afbetale gamle lån

Det kan lyde som en åndssvag ide at låne flere penge blot for at afbetale gammel gæld hos andre kreditorer, men det kan i mange tilfælde være rigtig klogt. Hvis du skylder penge til en masse kreditorer, hvor du måske er lidt bagud med betalinger, og de er begyndt at presse på, kan det være en god ide at optage et billigt lån for at afbetale alle disse kreditorer og holde al din gæld samlet hos én troværdig kreditor, så du undgår besværet og uoverskueligheden af at have din gæld spredt ud over en masse låneudbydere.

Metoden er ikke kun fordelagtigt for at spare besvær, her kan også spares mange penge. Hvis du finder det perfekte, billigste lån muligt, er der stor sandsynlighed for, at dette vil have billigere renter end dine gamle lån. På denne måde sparer du altså penge ved at bytte lånene ud, så du nu har ét billigt lån fremfor en masse dyrere lån. Det er i sandhed en win/win situation.

Hvor kan jeg finde det billigste lån?

Igen, når du skal informationssøge dine muligheder omkring lån, er du naturligvis ude på at finde det billigste lån. Et lån, der følger de tre vigtigste parametre for et godt lån:

 • Lav rente
 • Fleksibel låneperiode
 • Små afdrag

Disse parametre er de vigtigste for ethvert lån i mange tilfælde. Det er naivt at tro, at du kan få alle tre præcis, som du ønsker dem i samme lån. Det er meget sjældent, du finder et lån med både meget lave renter, en fleksibel låneperiode samt med små afdrag. Du vil typisk blot finde 1-2 af disse parametre værende opfyldt. Dette betyder ikke, at du skal acceptere det første lån, du får tilbudt, da der er betydelige forskelle på mange låneudbydere, og det er vigtigt, at du vælger den billigste. Netop derfor er det oplagt, at du ser nærmer på vores sammenligner, der kan sikre dig, at du finder et lån, der opfylder flest mulige behov for din situation.
Selvom et par procentpoint ÅOP måske ikke virker som frygteligt meget på papiret, kan det gøre en markant forskel i det lange løb. Lad os sige, du låner 100.000 kr. over 3 år, og du får tilbudt to lån med henholdsvis 15% ÅOP og 12% ÅOP. Ved det første lån har du betalt omtrent 25.000 kr. i omkostninger (ekskl. SKAT eller andre eksterne omkostninger), hvor du ved det andet har betalt ca. 19.000 kr. De 3% ligner ikke en kæmpe besparelse på papiret, men 6.000 kr. er altså mange penge, når dagen er omme – penge du kunne have sparet, havde du blot researchet dine muligheder grundigt. Det er derfor vigtigt, du finder det billigste lån.

Så hvordan finder man det perfekte, billige lån med den lave rente? Der er mange måder, dette kan gøres på, og der er mange låneudbydere med en række forskellige tilbud og modeller. Netop derfor er det oplagt, at du sammenligner dine muligheder her på siden, så du vælger det billigste lån.

Hvad er ÅOP og hvordan bestemmes den?

Når du skal låne, er renten ikke det eneste, du bør lægge mærke til. Renten udgør typisk den største udgift i forbindelse med lånet, men ÅOP er faktisk smartere at gå ud fra.

ÅOP er en betegnelse, du vil møde mange gange, når du skal låne penge. Betegnelsen står egentlig for Årlige Omkostninger i Procent. Altså viser den de samlede omkostninger i forbindelse med dit lån i procent. Det vil sige, at når du har fået opgivet ÅOP (%), så kender du den fulde pris på dit lån uden yderligere skjulte omkostninger. De fleste online långivere har en låneberegner på plads, så du kan udregne din ÅOP, samt hvad denne svarer til i kroner og øre. Det er dog ikke garanteret, at dette er givet, så her er en metode til, hvordan du kan udregne dit låns månedlige ydelser ud fra ÅOP på egen hånd:

Lad os sige at du låner 10.000 kroner og får tilbudt en ÅOP på 15% over en periode af 2 år. Her kan du altså udregne, at du betaler 1.500 kroner om året i samlede årlige omkostninger, hvilket svarer til 125 kroner i månedlig ydelse.

Det skal siges at ifølge prismærkningsloven og kreditaftaleloven, er det lovpligtigt for enhver låneudbyder at oplyse ÅOP, når de giver dig et lånetilbud. Det giver en fantastisk gennemsigtighed til processen, da du altså aldrig igen vil blive udsat for skjulte omkostninger eller gebyrer i forbindelse med et lån. Billige lån har ikke blot aldrig været billigere, det er nu også både nemmere og mere troværdigt end nogensinde før.

Hvordan besluttes rentesatsen på mit lån?

Du har nok bidt mærke i, at forskellige lån har forskellige rentesatser, og at du nødvendigvis ikke får samme renter som andre. Dette er grundet måden, hvorpå renten bliver fastsat. Når långiveren skal beslutte renten på dit lån, kigger de på en række faktorer. De kigger bl.a. på:

 • Størrelsen af lånet
 • Løbetiden
 • Din personlige økonomiske situation
 • Om du kan stille sikkerhed eller ej
 • Muligvis flere alt afhængigt af situationen.

Som tommelfingerregel kan man sige, at jo større lånet er, jo lavere vil renten typisk være. Kviklån ser ofte højere rentesatser end eksempelvis et huslån eller billån, da disse altså er større. Herudover har løbetiden på lånet også betydelig indflydelse på rentesatsen; jo længere løbetiden er, jo lavere vil renten også være, da du altså afbetaler over en længere periode. Din private økonomi har indflydelse i den forstand, at jo bedre og mere stabil din privatøkonomi er, jo lavere en rentesats vil långiveren kunne tilbyde dig. Dette giver god logisk mening, da långiveren altså afhænger af, at du kan tilbagebetale lånet, hvor sandsynligheden for dette øges, hvis du har god privatøkonomi. Det er heller ikke unormalt, at långiveren vil undersøge din kreditvurdering, samt om du er registreret i RKI som dårlig betaler. Dog skal det også siges, at der er flere låneudbydere, som gerne vil låne ud, selvom du er i RKI, hvorfor der er lånemuligheder til alle.
Hvis du vil have det billigste lån muligt, er det en stor fordel, hvis du har en opsparing samt fast indkomst, hvilket vil sikre långiveren, at du får penge på kontoen hver måned, som altså kan bruges til at afbetale dit lån hos dem. Jo mindre risikoen er for kreditor, jo billigere vil lånet være. Den sidste store faktor er om du har mulighed for at stille sikkerhed i lånet. Sikkerhed er, når du kan pantsætte nogle af dine aktiver overfor långiver. Så hvis du skulle misligholde lånet, kan de udstede pantebrev og tage dine aktiver som sikkerhed. Selvom dette kan lyde meget ubehageligt, sker det meget sjældent. Faktisk kan det ofte være en god ide at stille sikkerhed, da det altså ultimativt gør rentesatsen betydeligt lavere, og tabet af personlig ejendom sker kun i allerværste tilfælde, hvor du har misligholdt samtlige månedlige ydelser i en længere periode.
Har du ikke nogle aktiver, men kunne du godt stadig tænke dig et lån? Så er det ligeledes en mulighed, og her på vores side er der også flere lånemuligheder, hvor der ikke bliver stillet krav om sikkerhed fra din side.

Billigt lån uden sikkerhed

Du står i en situation, hvor det enten ikke er muligt, eller du simpelthen ikke har lyst til at stille sikkerhed for dit lån, men du vil naturligvis stadig gerne nyde godt af muligheden for at optage billige lån. Det er fuldt forståeligt, og der er bestemt måder, hvorpå du kan optage et billigt lån uden at skulle stille sikkerhed og risikere dine personlige ejendomme.

Et lån uden sikkerhed er muligt for de fleste låntagere, men resulterer altså i både højere rentesatser samt kortere løbetid, da långiver tager en større risiko, og derfor vil have deres penge tilbage hurtigere. Det fantastiske ved billige lån online er, at de i mange tilfælde er både hurtigere og billigere end de fleste af dets konkurrenter.
Det tager blot et par minutter at ansøge lånet, selvom du ikke kan stille sikkerhed, hvorefter du får svar i form af et endeligt lånetilbud samme dag eller i hvert fald indenfor et par dage. Det er langt, langt hurtigere end den typiske lokale bank eller kreditinstitut, hvor du skal gå igennem mange lange fysiske møder, hvor alt skal gennemgås og diskuteres, og hvor det blot ender med, at du får et dårligt tilbud med alt for høje renter. Den tid er slut med et online billigt lån, hvor du her på siden hurtigt kan finde det bedste tilbud med den laveste rente. Det tager blot nogle minutter, men du er stadig sikker på, at du har fået det billigste lån til din situation.

Lån penge billigt på nettet

Den store fordel ved digitaliseringen i forbindelse med lånemarkedet har helt sikkert været, at det er blevet meget nemmere at låne penge hurtigt, nemt og billigt i dag end nogensinde før. Der er en lang række udbydere i dag, hvor hele låneprocessen gennemføres online, og du kan få en samlet pris på forhånd efter blot et par minutter. Det har i sandhed revolutioneret hele industrien og til enorm fordel for kunden.

Hvilke typer lån findes der på nettet?

Internettet har givet plads til mange nye konkurrenter på lånemarkedet, hvilket har resulteret i mange forskellige lånetyper til langt billigere priser end nogensinde før. Det kan være svært at finde rundt i, hvad der er hvad, så du kan her læse om de forskellige lånetyper, som du kan finde på internettet her.

Forbrugslån

Forbrugslån er klart den mest udbredte låntype på internettet, og det er bestemt noget, vi i Danmark har taget til os, hvilket blandt andet skyldes den store frihed, det medbringer. Forbrugslånet har ændret sig meget de senere år, og er i den grad blevet både billigere, nemmere, hurtigere og mere overskueligt end nogensinde før. Med sider som vores kan du sammenligne tilgængelige lån på internettet og være sikker på, at du accepterer det absolut billigste lån. Herudover har de individuelle låneudbyderes sider også typisk redskaber, så du kan vælge, hvor stort et beløb du vil låne, samt hvor lang en periode du vil låne over. Det tager blot et par kliks og et par minutter, og du har et fuldt lånetilbud foran dig. Forbrugslån er en effektiv låntype for langt de fleste låntagere, eftersom den kan gå ind og dække nogle udgifter i hverdagen eller bruges på at forkæle sig selv yderlig.

Kviklån

Kviklån er også en meget udbredt og kendt låntype. Som navnet antyder, er lånet hurtigere end det typiske lån og kræver dermed også mindre af dig som låntager. Lånet er fantastisk, hvis du mangler nogle hurtige penge til en ferie, nye møbler, tøj eller lignende. Det gode ved kviklån er, at næsten alle kan få et. Uanset din kredithistorie eller økonomiske situation er du næsten sikret at kunne optage et kviklån. Super nemt, hurtigt og overskueligt, især med internettet.

SMS-lån

SMS-lån kører nogenlunde samme model som kviklån, og det kan argumenteres, at det faktisk bare er en form for kviklån. Lånet er, ligesom kviklånet, tilgængeligt for de fleste, hurtigt, nemt og mest af alt overskueligt. Det ligger lidt i navnet, at et SMS-lån kan optages over SMS, hvilket på mange måder er genialt. Du skal blot sende en SMS til långiveren med et beløb, og du har det på kontoen inden for få sekunder. SMS-lån ligger i den lave ende, når det kommer til lånebeløb, hvorfor de fleste benytter det til beløb fra 100 til 1000 kr. Af denne grund er SMS-lånet ideelt, hvis du lige mangler nogle penge til en lækker middag, noget nyt tøj, en weekendtur eller måske en uforudset udgift.

Hvor lang er løbetiden på et billig lån?

Et billig lån har mange forskellige løbetider alt efter låneudbyderen samt typen af lån. Optager du et almindeligt forbrugslån, kan du ofte se løbetider på mange år, i nogle tilfælde helt op til 10-15 år. SMS-lån eller kviklån derimod har ofte en kortere løbetider på deres lån, hvor du sandsynligvis blot får et 1-2 år eller mindre til at tilbagebetale lånet. Det afhænger af mange faktorer, men hovedsageligt afhænger det af lånets størrelse. Er dit lån højt (100.000 kr+), er det klart, at du vil kunne få en lang løbetid, da det ellers er meget urealistisk, du nogensinde vil kunne tilbagebetale. Herimod hvis din lånestørrelse blot er på et par tusinde, måske mellem 5.000-10.000, vil du ofte opleve en kortere løbetid, da beløbene er tilpas små, til at dette vil være realistisk. Det er vigtigt, at du kender din økonomi godt og desuden en stor fordel, hvis du har fast indkomst, så du kan sikre dig, at du kan følge med de månedlige ydelser. Hvis du misligholder dit lån, kan det have alvorlige konsekvenser for din profil som debitor, og du kan bl.a. blive registreret som dårlig betaler i RKI, hvilket vil skade dine fremtidige muligheder for at låne betydeligt. Dog skal du ikke frygte RKI, så længe du lægger et budget i forbindelse med lånet, og ellers finder de billigste muligheder her på vores siden.