FORBRUGSLÅN

På laanpenge365.dk har vi et udvalg af låneudbydere, der giver os et honorar, hvis vi kan sende besøgende over til dem. Det betyder at det ikke er et fuldendt billede af det danske lånemarked. På baggrund af det honorar vi får fra låneudbyderne, kan vi tilbyde vores sammenligningsservice gratis for dig som bruger. Vi samarbejder med låneudbydere, der er listet i denne tabel.

Forbrugslån er en type lån, som kan optages på meget kort tid, når du lige står og mangler penge til noget vigtigt. Det kunne eksempelvis være, hvis din bil har fået en skade, som skal repareres med det samme, eller hvis du får et godt tilbud på nyt elektronik, som du skal bruge her og nu, men ikke har pengene til.

Sådanne ting skal jo gerne ”overstås” så hurtigt som muligt, og så kan det være nødvendigt at tage et lille lån – og her er forbrugslånet en kærkommen løsning, som er hurtig, nem og billig. Her på siden har vi samlet de bedste tilbud på markedet for forbrugslån, så du ikke behøver at lede samtlige hjemmesider igennem. Nedenfor kan du læse mere om fordelene ved denne låntype og blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på.

Bedste forbrugslån: Bliv godkendt nemt og hurtigt

Når man vælger at tage optage et forbrugslån, er der nogle ting, som man bør overveje forinden. De penge, du låner, skal naturligvis betales tilbage på et tidspunkt, og i størstedelen af situationerne bliver du også pålagt et gebyr, som lægges oven i tilbagebetalingsbeløbet. Derfor skal du være sikker på, at et lån er den rigtige beslutning for dig, og du skal undersøge dine muligheder for at betale lånet tilbage. Lige meget om du vælger et kviklån, realkreditlån, forbrugslån eller noget helt fjerde, så skal du huske at undersøge gebyret og renten på lånet. Der er forskellige gebyrer og renter på alle typer af lån, og det er af denne grund vigtigt, at du har sat dig ind i det på forhånd, så du ikke ender i en kedelig situation. Mange af lånemulighederne har dog en ganske rimelig rente og gebyrsats, så det bør være muligt at finde noget, som passer til din situation.

Her på siden er det som nævnt muligt at sammenligne forbrugslån på tværs af markedet, så du altid ender med den billigste løsning for dig. Når du har foretaget en søgning på de forskellige låneudbydere, kommer der en liste med de lån, som vil være mest fordelagtige for dig, og du kan derfor tage en velovervejet beslutning om, hvilket forbrugslån du ønsker at tage og på hvilke vilkår. Der er også forskel på, hvor lang tid det tager at blive godkendt til et lån, hvis der overhovedet er behov for godkendelse. Hos nogle af långivere skal de have bekræftet, at du har mulighed for at betale pengene tilbage, hvilket kan tage lidt tid. De er dog også interesserede i at låne dig pengene, så godkendelsen kommer typisk relativt hurtigt, så du kan komme videre. Har du ikke mulighed for at vente på godkendelsen, fordi du skal bruge pengene med det samme, er der også mange steder, som kan gennemføre et lån med det samme. Disse steder har typisk en lidt højere rente, men du vil så kunne få pengene meget hurtigere. Det er alt sammen noget, som søgefunktionen tager højde for, og den hjælper dig således med at træffe det rette valg.

Billige forbrugslån: Også for studerende

Nogle gange kan det være svært at overleve udelukkende på SU, mens det samtidig er umuligt at tage et studiejob på grund af forpligtelserne på studiet. I sådanne situationer, som typisk ikke varer særligt længe, og hvor du ved, at du kommer til at tjene penge i fremtiden, kan det måske være gavnligt at tage et lån i stedet. På den måde er det muligt at have lidt ekstra til at købe det, du har brug for, mens du samtidig har den nødvendige tid til at fokusere på dit studie. Mange betragter det som en investering i fremtiden, da en uddannelse jo ofte åbner op for helt andre karrieremuligheder, som kan give lidt mere på kistebunden, hvorfor et lån som studerende på ingen måde hører til sjældenhederne. Der findes endda SMS-lån, hvor det er muligt at låne meget små beløb som for eksempel 100 til 1.000 kr., og dette kan ofte være attraktivt for unge studerende at hoppe på, da det er nemt og ikke tager mere end et par minutter, før anmodningen er godkendt, og pengene overføres til din konto. SMS-lån er typisk en anelse dyrere end et traditionelt forbrugslån, hvorfor du som studerende med fordel kan overveje, hvilken løsning der passer bedst til dig.

Det er naturligvis nødvendigt at få styr på, hvad dine tilbagebetalingsmuligheder er, før du kan tage et lån som studerende. Er du lige ved at være færdig, og mangler du blot penge til det sidste korte stykke tid, er det en smal sag at få det til at løbe rundt, især hvis du ved, at du kommer til at have pengene til at betale tilbage, når din uddannelse er afsluttet. Er du derimod lige startet på dit studie, kan du have sværere ved at få lov til at låne – i hvert fald såfremt det drejer sig om større beløb, da din primære indtægt, SU, trods alt ikke rækker ret langt. Af samme grund er det heller ikke alle låneinstitutter, som ønsker at låne penge til studerende, hvorfor mange sætter grænsen omkring 23 år, mens de samtidig har en mulighed for at låne mindre beløb til personer under 23. Der er dog nogle, som vælger helt at undlade lån til unge mellem 18 og 23, men umuligt er det på ingen måde, så fortvivl ej, hvis du har brug for at låne penge til rejsen eller pensum – her på siden har vi samlet en oversigt over billige forbrugslån, som hjælper dig tilbage på sporet.

Hvorfor tage et forbrugslån i stedet for et normalt banklån?

Den store forskel på at tage et billigt forbrugslån frem for et normalt banklån er, at det er muligt at tage et forbrugslån uden at redegøre for, hvad du har tænkt dig at bruge pengene på. Der er altså ikke nogen, som spørger dig om, hvorfor du låner pengene – det hele kan klares hjemme fra din egen sofa. Et forbrugslån bliver typisk brugt til at finansiere et køb, som du ikke har mulighed for at spare pengene op til, da det er nødvendigt at foretage købet lige nu og her. Derfor er det også muligt at optage et forbrugslån i nogle butikker og virksomheder, så du har mulighed for at samle køb og lån på et sted. Det er dog ikke sikkert, at dette er det helt rigtige valg for dig, så du bør altid undersøge det grundigt forinden.

En anden fordel ved forbrugslån er, at ventetiden er væsentligt kortere, idet det går hurtigere at behandle anmodningen om lånet, hvilket gør låntypen velegnet til finansiering af køb inden for kort tid. Når du har sendt din anmodning om et billigt forbrugslån, tager det typisk omkring 24 timer for lånet at blive udbetalt, hvilket er meget hurtigere, end hvad en bank kan klare. Dette gør forbrugslån til den mest attraktive låneform ift. meget hurtige køb. Når du tager et normalt banklån, vil du typisk skulle stille sikkerhed for lånet. Det kunne for eksempel være dit hus eller din bil, så banken ved, at du har mulighed for at betale dit lån tilbage.

Tager du derimod et forbrugslån, kan det som tidligere nævnt gøres hjemme fra din egen sofa. Du skal blot finde den udbyder, du ønsker at benytte, og så anmode om lånet på deres hjemmeside. Det eneste arbejde, der er ved det, er at finde den rigtige udbyder, men også dette kan du få hjælp til. Her på denne side kan du søge på de forskellige lånetyper og udbydere og finde en forbrugslånsoversigt, så du kan finde og sammenligne lån, som det passer dig.

Forbrugslån: Rente, der er til at betale 

Der er mange ting at holde øje med, når man skal tage et lån. De vigtigste er naturligvis renter og gebyrer. Det er to ting, som de fleste har hørt om, men mange ved egentlig ikke helt, hvad det er og dækker over. Informationer om renter og gebyrer kan være meget tekniske og svære at forstå, men det behøver egentlig ikke være så kompliceret.

Renten på dit forbrugslån bliver udregnet som en procentdel af det beløb, du låner, og den bliver pålagt det endelige beløb, som du tilbagebetaler. Renten på et forbrugslån er relativt lave sammenlignet med andre låntyper som fx kviklån, mobillån osv., men vil som regel altid være en anelse højere end de mere traditionelle banklån. Det er der en helt naturlig årsag til, nemlig at lånet som hovedregel kan optages uden at stille sikkerhed, og derfor sætter långiver typisk en højere rente for at dække sin risiko. Foruden den faste rente, som mange kender, er det i nogle tilfælde også muligt at optage et lån med en variabel rente. Den variable rente følger markedsrenten, som både kan gå op og ned. Med et forbrugslån med en variabel rente kan du altså ikke vide på forhånd, hvad renten ligger på, da denne kan variere dagligt.

Gebyrer er omvendt det beløb, som långiver tager for at oprette lånet eller for en anden form for service. Ved et forbrugslån er det oftest det såkaldte stiftelsesgebyr, som er relevant at holde øje med. Et stiftelsesgebyr er det, som det koster at oprette lånet hos din bank eller dit låneinstitut, og det er meget forskelligt, hvad de forskellige udbydere tager i gebyr – hvis de da overhovedet kræver et gebyr. Noget, som også kan variere blandt de forskellige forbrugslån, er den tid, du har til at betale pengene tilbage igen. Hos nogen har du kun 30 dage til at betale pengene tilbage, hvorefter du i så fald vil blive pålagt et ekstra gebyr, hvis du ikke betaler pengene, før fristen udløber. Dette er dog ikke normen, da mange af långiverne har en længere tilbagebetalingstid, eller løbetid som det populært hedder, og tiden kan altså variere mellem alt fra 30 dage og op til 3-4 år. Det er naturligvis helt op til dig at vælge den ideelle løbetid, der passer til din økonomi.

Det er typisk procentvist dyrere i omkostninger at tage et lille forbrugslån, da stiftelsesgebyret i så fald vil være procentvist højere. Derfor er det vigtigt at have en sidste ting in mente, nemlig ÅOP. Årlige Omkostninger i Procent, som forkortelsen står for, er den samlede årlige omkostning, inklusiv alle former for renter og gebyrer, i procent. Det er altså noget, som er meget vigtigt at holde øje med, da det giver det mest retvisende billede for, hvad du ender med at betale for dit forbrugslån. Renter, gebyrer og andre omkostninger er de ting, som kommer til at koste dig noget i forbindelse med lånet, og de er derfor det vigtigste at sætte sig ind i. Mange tror, at de kan tage et lån og blot tilbagebetale det samme beløb, som de har lånt, men sådan fungerer det ikke i langt de fleste tilfælde. Sæt dig derfor godt ind i omkostningerne for lånet, så du kan tage valget på et oplyst grundlag og finde det bedste forbrugslån.

Sammenlign forbrugslån: Brug vores oversigt 

Vi har alle set de utallige reklamer, som florerer på diverse tv-kanaler, om hurtige og billige lån. Det er dog ikke altid smart bare at vælge det første og bedste forbrugslån, du ser. Der kan være stor forskel på, hvad lånet kommer til at koste dig i sidste ende, og det er derfor altid bedst at undersøge markedet grundigt for billige forbrugslån. Markedet for lån er kæmpestort i Danmark, så der er mange forskellige steder at vælge imellem. Det er dog ikke udelukkende en fordel, da det kan være vanskeligt at finde hoved og hale i de mange muligheder, du har på nettet.

Frygt dog ej! Her på siden har vi som sagt samlet en oversigt over forbrugslån via vores søgefunktion, som finder den lånetype, der passer til dig og dine behov. Den hjælper dig altså med at slippe uden om de låneinstitutter, som forsøger at tjene penge på din bekostning, og gør dig i stand til at sammenligne forbrugslån på kryds og tværs. Vi har gjort det ganske nemt og ligetil at finde en løsning på dine problemer eller behov med vores sammenligningsfunktion, der lynhurtigt kortlægge dine muligheder og præsenterer de billigste og bedste forbrugslån, som du kan vælge at optage eller ej. Du skal blot indtaste dine oplysninger og det beløb, du ønsker at låne, hvorefter vi klarer resten.

Ansøg om et billigt forbrugslån – sådan gør du

Det hele foregår som sagt hjemme fra din egen sofa, så arbejdet foregår udelukkende på din computer, tablet eller telefon. Hos langt de fleste steder er hjemmesiden sat op således, at du let og overskueligt kan finde frem til det sted, du ansøger om lånet.

Når du har fundet dette, vil du typisk skulle udfylde nogle oplysninger om dig selv. Dette drejer sig primært om dine kontooplysninger og andre personlige oplysninger, samt naturligvis hvor mange penge du ønsker at låne. Derudover vil de typisk skulle bruge oplysninger om din nuværende beskæftigelse, altså om du er studerende eller i arbejde, samt din indkomst og muligheder for at betale lånet tilbage. Alt dette skal så bekræftes af låneinstituttet, hvilket ikke tager lang tid, da de også ønsker at gennemføre lånet så hurtigt som muligt. Den typiske ventetid er blot ca. 1 dag, men det er endnu en ting, som varierer fra sted til sted. Bliver du ikke godkendt, kan det skyldes mange ting, fx at du er registreret i RKI eller Debitor Registret. Står du på listen over dårlige betalere, så er der mange steder, som ikke vil tage chancen med at låne dig penge. Du kan tjekke på nettet, om du er listet i et af registrene, men selv hvis du er, så findes der muligvis stadig nogle steder, som vil godkende et lån til dig på trods af RKI, så det er bestemt stadig værd at tage et kig på dine muligheder.

Kan du fortryde dit forbrugslån?

Der kan være flere grunde til, at du ender med at fortryde det lån, du har taget. Måske har du fået et bedre tilbud, besluttet at lånet er for dyrt eller kommet til nogle penge, som du ikke regnede med at få. Uanset hvad grunden er, vil det naturligvis være mest gavnligt for dig at slippe af med lånet igen. De fleste steder har en fortrydelsesret på 14 dage, så det er muligt at komme ud af lånet igen, hvis du ombestemmer dig. Der vil uundgåeligt være nogle mindre omkostninger ved at fortryde lånet, som for eksempel at betale renteomkostningerne for de dage, du har haft pengene, eller et andet mindre gebyr.

Lovgivningen er blevet ændret en smule på området, så pengeinstitutter og andre, som tilbyder lånemuligheder, skal være mere gennemsigtige omkring, hvilke gebyrer der pålægges lånet. En af de ting, der er inkluderet i lovgivningen, er, at det skal fremgå tydeligt, hvilke muligheder du har for at fortryde lånet, så det bør være til at finde frem til dine specifikke muligheder også, hvis du fortryder dit lån, måske efter at have brugt vores oversigt.

En anden ting, som er blevet ændret i lovgivningen, er, at der er kommet skærpede regler inden for renter på forbrugslån og andre låntyper. Det er ulovligt at drage urimelig fordel af et udlån, så der er en grænse for, hvad låneinstitutterne lovligt kan opkræve i renter på dit lån. Det kommer dig til gode som forbruger og gør samtidig op med myten om, at man ”aldrig skal låne penge, fordi man bliver fanget i en kæmpe gæld”, som du sikker har hørt nogen sige. Det passer ikke længere, selvom du naturligvis stadig vil skylde penge for lånet, så er det ikke muligt at ende med en urimelig stor gæld.

Overvej dine muligheder – massevis af billige forbrugslån

Der findes som sagt mange forskellige lån, så det er som forbruger altid vigtigt at tænke på, hvilken type lån der passer til din givne situation. Det nemmeste vil naturligvis altid være at tage et lån hjemme fra sofaen, så det er en af de ting, der taler for et forbrugslån, som sammen med SMS-lån er den nemmeste form for lån at optage på kort tid. Hvis du er studerende, kan du naturligvis låne et ganske betydeligt beløb på SU-lån, hvor renten også er meget favorabel. Det er et af de billigste lån, man kan tage, i forhold til omkostninger, men det er ikke altid nok til at dække en eventuel nødvendighed for at foretage et større køb, så her er et forbrugslån igen en oplagt mulighed, som ikke koster en halv bondegård, såfremt du benytter vores oversigt til at sammeligne de forskellige tilbud. Den vigtigste overvejelse, du kan gøre dig, er at tænke på omkostningerne i sidste ende, og hvad der i så fald er bedst for dig at gøre. Der kan opstå situationer, hvor et forbrugslån er en oplagt mulighed for at finansiere det nødvendige, men det afhænger naturligvis af din konkrete situation.

Markedet for billige forbrugslån er enormt, og det giver mange muligheder for at optage lån. Lige meget hvilken type lån, du vælger, er det en rigtig god idé at sondere markedet for muligheder og med henblik på at finde de bedste forbrugslån. Forbrugslån kan blive en pludselig nødvendighed, men det bør ikke blive en større økonomisk byrde end højst nødvendigt, så derfor kan denne side hjælpe dig på rette vej. Benyt søgefunktionen og oversigten over forbrugslån her på siden til at finde det lån, som passer bedst til dig, så du undgår at blive fanget i junglen af muligheder. Det kan være vanskeligt at finde rundt på det store marked for forbrugslån, men der er ingen grund til at gøre det mere besværligt end højst nødvendigt.