KVIKLÅN – LÅN PENGE PÅ 15 MINUTTER

På laanpenge365.dk har vi et udvalg af låneudbydere, der giver os et honorar, hvis vi kan sende besøgende over til dem. Det betyder at det ikke er et fuldendt billede af det danske lånemarked. På baggrund af det honorar vi får fra låneudbyderne, kan vi tilbyde vores sammenligningsservice gratis for dig som bruger. Vi samarbejder med låneudbydere, der er listet i denne tabel.

Med et kviklån kan du nemt og hurtigt låne et større beløb – ofte op til omkring 75.000 kroner – men alt afhængig af, hvor du tager lånet, kan du nogle steder tage et lån på helt op til 400.000 kroner.

Hvordan adskiller kviklånet sig fra et banklån?

Et kviklån er den mest simple måde at få penge på kontoen. Hvis du aldrig før har taget et lån, kan det virke en smule modsigende, da et lån som regel indebærer en form for godkendelse og behandlingstid. Gør det ikke? Faktisk er kviklånet utroligt effektivt, da det går uden om den traditionelle låneformular, hvor bankerne stiller høje krav til, hvem der kan og ikke kan få et lån. Det sker som regel ved, at du skal stille sikkerhed for lånet i din bil, dit hus eller et andet værdifuldt aktiv. Uden denne sikkerhed bliver det svært at overtale din bankmand om et lån på 50.000 kroner. Selve forløbet er desuden langsommeligt med mange møder og lang behandlingstid på din ansøgning, hvor din økonomi bliver gennemgået helt i bund. Samtidig er der meget papirarbejde, hvor du skal udfylde formularer og angive præcis, hvad du skal bruge pengene på, hvornår de forventes tilbagebetalt osv. Alt dette giver banklånet en lidt snobbet eksklusivitet, hvilket giver dig dårlige odds i lotteriet om, hvem der bliver godkendt til et lån.

I kontrast til udfordringerne ved et banklån står kviklånet. Det er en meget mindre smertefuld ansøgningsproces med en meget større chance for at ende med et lån – ofte med relativt lave renter på helt ned til 5%, uden at du behøver at stille sikkerhed. Du kan fra dit eget hjem frit vælge blandt det brede udvalg af lånefirmaer med fordelagtige kviklån. Du behøver derfor ikke at sætte tid af til lange møder med en bankmand eller udfyldelse af besværlige formularer, som måske ikke engang ender med flere penge på kontoen. Dertil er en af kviklånets helt store fordele den hurtige udbetalingstid, der gør lånet til et populært valg for folk, der har brug for pengene nu og her – uanset om det er til en stor fest, charterferie, sko og tøj eller et nyt fjernsyn.

Hvad med sikkerheden og renten?

Det lyder næsten for godt til at være sandt: Lave renter og ingen sikkerhed. Men grunden til, at det kan køre rundt således i Danmark, skyldes et stort og sundt marked med mange selskaber og mange danskere, der tager kviklån. I Danmark har vi et af de største europæiske markeder af låneselskaber, der tilbyder attraktive fordele og ofte lave renter. Grunden til, at du ved et kviklån ikke skal stille sikkerhed gennem din bil eller dit hus, skyldes låneselskabernes store erfaring med at kreditvurdere deres kunder. De tilbyder selvfølgelig kun lån til folk, som, de vurderer, kan betale pengene tilbage, hvilket jo ikke er usædvanligt. Med en nem online ansøgningsproces for hvert af de forskellige låneselskaber kan du lynhurtigt få svar på, om dit lån kan godkendes eller ej.

I forhold til renten er denne som altid en vigtig faktor, når man skal tage et lån. Enkelte selskaber som Vivus tilbyder et rentefrit kviklån, hvor du kan låne et beløb på op til 6.000 kroner, som skal tilbagebetales indenfor 30 dage. Normalt vil et kviklån dog have en relativ lav rente på et sted omkring 5% og opefter. Renten alene skal dog ikke ses som målestok for, hvor godt lånet er, og det er bestemt en god idé at sætte sig ind i låneaftalens andre dele. Hvis renten er meget lav, kan det betyde, at andre faktorer ved lånet, såsom tilbagebetalingstid, afdrag eller omkostninger ved mislighold, er mindre attraktive for dig. Det bedste råd herfra er at vælge det lån, der har den bedste pakkeløsning til dig, og det kan sagtens betyde, at renten ikke nødvendigvis er presset helt i bund.

Hvad kan kviklånet bruges til?

Det geniale ved kviklånet er, at du fuldstændig selv bestemmer, hvad du vil bruge pengene til. Der står ingen bankmand og kigger dig over skulderen, og som du skal retfærdiggøre dine udgifter over for. Når man kombinerer dette forhold med lånets hurtige udbetalingstid, kan du hurtigt være impulsiv, hvis du pludselig finder et fantastisk tilbud på en computer, som du skal bruge akut, eller måske en afbudsrejse, der skal betales indenfor et par dage. Kviklånet kan fås i forskellige prislejer, hvilket kan give dig et tiltrængt pusterum væk fra hverdagen. Måske en storbyferie til New York eller en uge i sydens sol kunne gøre godt, hvilket kviklånet er en gylden mulighed for at realisere.

For mange er kviklånet dog også en mulighed for at få en smule mere økonomisk råderum, hvis indtægterne ikke helt kan dække udgifterne. Når pengene er få, eller tallene på bundlinjen er røde, kan det både resultere i dårligt humør og manglende energi. Hvis man ikke har råd til at tage med vennerne i byen eller spise sund kost, kan det have en stor påvirkning på livskvaliteten. I stedet for at få rykkere for ubetalte regninger, gå glip af sociale begivenheder eller opbygge dårlige vaner på grund af økonomiske problemer, kan et kviklån på blot et par tusinde kroner gøre en enorm forskel og holde dig flydende.

Undersøg markedet, før du låner

Med internettet har lånebranchens digitalisering gjort det nemt og hurtigt for dig som kunde at tage et lån. Samtidig har det åbnet op for en større række selskaber, hvilket er sundt for konkurrencen, der tvinger renten ned i håbet om at kunne tilbyde kunderne det bedste lån. I Danmark har vi som sagt et af Europas største udvalg af forskellige låneselskaber, og der kan være rigtig mange forskellige måder at strikke lånet sammen på. Det er derfor en god idé at sætte dig ind i, hvilket lån der passer bedst til dig i forhold til ting såsom rentesats, tilbagebetalingstid samt den årlige omkostning i procent (ÅOP). Vi giver dig her en oversigt over nogle af de mest populære låneselskaber både i Danmark og i udlandet, så du nemmere kan tage stilling til, hvad der passer til dit behov.

L’EASY

L’EASY har gennem deres velkendte reklamer med Peter markeret sig som et gennemslagskraftigt og troværdigt låneselskab inden for alt fra tv, hvidevarer, husholdning, computere og forskellige slags lån. Deres kviklån er primært skræddersyet til unge mellem 20 og 25 år, og de garanterer en høj godkendelsesrate. Der skal hverken stilles hus eller bil i pant, og med blot dine personlige oplysninger kan du låne alt fra 5.000 kroner og til 25.000 kroner. Ansøgningen sker på deres hjemmeside, hvor du på dine egne præmisser kan justere på lånets størrelse, og hvor lang løbetid du ønsker – et sted mellem 12 og 72 måneder. Med L’EASY ligger den faste årlige debitorrente på mellem 9,9 % og 26,08 %, og ÅOP ligger på mellem 13,63 % og 30,95 %. Låner du eksempelvis 20.000 kroner med en tilbagebetalingsperiode på fire år, vil du månedligt skulle af med et fast beløb på mellem 543 og 698 kroner.

Vivus

Vivus går ind for stor gennemsigtighed i deres lån i forhold til alt fra renter, omkostninger, samt hvilke krav Vivus stiller til deres ansøgere. Kravene til lånerne er som tidligere nævnt mindre strikse end i en bank, men Vivus gør det alligevel klart, at ikke alle og enhver kan sikre sig et kviklån. Derfor har de ekspliciteret fem regler, som man som ansøger skal kunne vinge af, før det giver mening at ansøge om et lån:

  1. Du skal være fyldt 20 år.
  2. Du må ikke være registreret i RKI Experian.
  3. Du må ikke være registreret i Debitor Registret.
  4. Du må ikke være under værgemål.
  5. Du må ikke have en aktiv kredit hos Vivus.

Kan de ovenstående punkter krydses af, kan du hos Vivus tage et rentefrit kviklån på 6.000 kroner for førstegangsansøgere på over 23 år. Er du førstegangsansøger på mellem 20 og 22 år, kan du få op til 2.000 kroner i rentefrit lån uden nogen skjulte gebyrer eller renter. Efter første afsluttede låneperiode hæver Vivus loftet for, hvor meget du kan få udbetalt på dit rentefrie kviklån, så en person over 23 år kan låne op til 12.000 kroner, og en person mellem 20 og 22 år kan låne op til 8.000 kroner. Efter lånet er blevet godkendt, lander pengene på kontoen dagen efter, hvilket gør lånet optimalt til akutte udgifter eller andet forbrug nu og her.

TurboLån

TurboLån opstiller som Vivus en række betingelser til deres lånere, som kan udvides med, at man skal være dansk statsborger, have NemID, have en dansk folkeregisteradresse, ikke have navne- eller adressebeskyttelse samt have en dansk bankkonto. Opfylder du kravene, vil din ansøgning lynhurtigt blive behandlet, og du kan have op til 10.000 kroner på din konto samme dag. TurboLån lever med andre ord op til deres navn. Ønsker du at læse mere om deres betingelser, har de en meget gennemsigtig side omkring deres låneaftale, som du kan finde her. Med deres standard-kviklån på 10.000 kroner har du fire måneder til at tilbagebetale beløbet tilsat renter, som ender på omkring 15.000 kroner. Lånet er ideelt til dig, der har brug for hurtige penge lige nu, og selv hvis du var for hurtig på aftrækkeren, har du ret til at fortryde din kreditaftale indenfor 14 dage.

LånLet

LånLet er et dansk låneselskab, der tilbyder kviklån (quicklån) til både stort og småt. Beløbet på dit lån vælger du selv i spændet mellem 7.000 og 75.000 kroner, som hurtigt ligger klar på din konto efter godkendt ansøgning. Her vælger du også, hvor mange måneder mellem 12 og 72 det vil tage dig at betale pengene tilbage. På deres hjemmeside er ansøgningen gjort overskuelig med to felter, som du kan trække frem og tilbage, og som viser debitorrenten i øjeblikket, de samlede kreditomkostninger, det fulde tilbagebetalingsbeløb og ÅOP. Med op til 75.000 kroner på din konto kan du gøre dine drømme til virkelighed eller blot låne, så du kan betale bøgerne til næste semester, en ny cykel eller en skiferie. Hvis du sætter dit lån for lavt fra start, kan du altid forhøje dit lån løbende, hvis det bliver nødvendigt.

Bank Norwegian

Hos Bank Norwegian kan du tage et meget stort kviklån på helt op til 400.000 kroner. Det betyder, at kviklånet er målrettet til et lidt andet segment end folk, der ønsker en økonomisk indsprøjtning til studiebøger eller en tur til Rom. Her får du i stedet muligheden for at finansiere et større projekt som en bil, båd, hus eller en fjerde drøm, som du ikke helt har økonomien til at realisere. Det betyder imidlertid også, at betingelserne for at optage et så stort lån er en smule strammere end hos de ovenstående låneselskaber. Du skal som de øvrige selskaber have adresse i Danmark, men hos Bank Norwegian skal du samtidig have fast arbejde, hvilket ikke er uhørt at forlange, når vi taler om så stort et lån. Som det sidste krav må du ikke være registreret i RKI, der kort fortalt er et register for dårlige betalere. En fordel ved Bank Norwegians kviklån er samtidig, at det minder lidt om et traditionelt lån fra en almindelig bank med en lav rente på 4,9 %, men hvor der blot er en større chance for at blive godkendt, og hvor du ikke skal kunne stille sikkerhed. Har du mange mindre kviklån fra forskellige låneselskaber, kan du med fordel bruge Bank Norwegian til at tilbagebetale dem alle og derved kun have én enkelt udgift.

Hvor finder jeg det bedste kviklån til mig?

Listen af udbydere er altså lang, når det handler om billige og nemme kviklån. Så hvordan navigerer man blandt så stort et udvalg, der tilbyder nærmest det samme? For at gøre dette valg lettere at træffe findes der sammenligningsværktøjer, som undersøger en række forskellige selskaber på tværs af forskellige parametre. Fordelen ved at anvende dette værktøj til at danne dig et overblik frem for at klikke på 20 forskellige hjemmesider er, at priserne løbende opdateres, så du kan sammenligne med de nyeste tal. Her er det især en god idé at holde øje med de forskellige låns ÅOP, da denne gør det gennemskueligt at se noget om de samlede udgifter på tværs af låneselskabernes tilbud. Når du sammenligner lån fra danske udbydere ved hjælp af dette værktøj, bliver det nemt for dig at finde præcis den løsning, der giver mest mening for dit behov. Kviklånet kan nemlig skræddersyes på mange forskellige måder, hvilket kan være en besværlig proces at skulle dykke ned i, når du egentlig bare gerne vil have pengene på din konto hurtigst muligt. Du sparer altså både tid ved ikke at skulle sidde og klikke dig gennem lange beskrivelser af lån på selskabernes egne hjemmesider, og samtidig kan du finde det billigste lån. Sammenligningen er uforpligtende, og der findes forskellige sider på nettet, der tilbyder værktøjer helt gratis.

Hvordan ansøger du om et kviklån?

Mulighederne for at skræddersy et lån er tydeligvis mange, når det kommer til kviklån. Markedet er bredt, og det er en god idé at danne sig et overblik over låneselskabernes positive og negative sider, inden du bare springer ud i det første og bedste lån. En effektiv måde at få et overblik over dette kan være ved at læse brugergenerede anmeldelser på Trustpilot. De fleste større låneselskaber har en stor kundeskare, som har beskrevet deres oplevelse og tildelt selskabet mellem 1 og 5 stjerner, hvilket giver dig en ide om, hvad du selv kan forvente hos de forskellige steder. Selvom du måske føler, at du har travlt med at bruge pengene på noget her og nu, kan det alligevel betale sig at sætte et par dage af til en grundig research, inden du ansøger. Når det er sagt, tilbyder de fleste låneselskaber 14 dages fortrydelsesret på dit lån.

Når du har fundet præcis det rigtige låneselskab, der bare passer til dig med hensyn til både rente, tilbagebetalingstid, ÅOP og alle de andre vigtige dele af låneaftalen, kan du udfylde en ansøgning. Hvordan du konkret strikker lånet sammen varierer, alt efter om det er L’EASY, VIVUS eller et af de mange andre selskaber, men oftest sker det gennem en brugervenlig oversigt. Her skal du vælge 1) Hvor mange penge du vil låne, og 2) Hvor lang tid det vil tage dig at betale dem tilbage. Til sidst kan du klikke ”send ansøgning”. Herefter skal du udfylde dine personlige oplysninger, præcis som når du handler på nettet, men med den forskel at du skal dokumentere din indkomst og – for nogle låneselskaber – din arbejdsgiver m.m. På baggrund af dette foretager långiveren en kreditvurdering af dig, hvilket sjældent tager mere end en dag. Denne vurdering foretages som regel af computerprogrammer, hvorfor mange selskaber kan give et svar indenfor få minutter og i nogle tilfælde kun sekunder. Bliver du godkendt, skal du som regel sætte en signatur ved hjælp af NemID, og så ligger pengene klar på din konto dagen efter. Det er simpelt og genialt.

Typiske spørgsmål omkring ansøgningsprocessen

Jeg har fået afslag på min ansøgning – hvad gør jeg?

Hvis din ansøgning ikke bliver godkendt, kan det skyldes, at du ikke lever op til långiverens krav. Disse er gode at læse op på, da de varierer alt efter selskabet. Årsagen kan eksempelvis være, at din indkomst ikke stemmer overens med det ansøgte lån, at du ikke har dansk statsborgerskab, eller at du er registreret i RKI – og listen fortsætter. Det er der desværre ikke så meget at gøre ved, og det bedste råd vil være at undersøge, hvad årsagen kan være og rette den, før du ansøger ved alle mulige andre selskaber. Mener du, at der er sket en fejl, kan du altid forsøge at kontakte kundeservice, men beslutningen om, hvem selskabet vil låne til, vil altid være 100 % deres.

Jeg har fået godkendt min ansøgning, men jeg fortryder

Hvis du har fået godkendt dit kviklån, men pludselig fortryder din beslutning, er der ingen grund til panik. For det første er det kutyme, at du skal underskrive ved hjælp af NemID, før lånet træder i kraft, og du får udbetalt pengene. Hvis du allerede har underskrevet, og pengene står på din konto, men du har opdaget et bedre kviklån hos et andet selskab eller bare har fået kolde fødder, har de fleste selskaber en fortrydelsesret, der gælder indenfor 14 dage fra udbetalingen. Her varierer reglerne lidt afhængig af selskabet, men ofte er det normen, at du som låner skal tilbagebetale hele kreditbeløbet plus renter fra den dag, hvor du modtog pengene, og til den dag, hvor de skal tilbagebetales.

Hvad er ÅOP, og hvorfor er det vigtigt?

Når du ansøger om et kviklån, fremgår der en procentvis ÅOP. Fordi det som låner kan være svært at vurdere, hvor dyrt lånet reelt set bliver, er ÅOP – eller Årlige Omkostninger i Procent – blevet indført. Det dækker over en række udgifter forbundet med et lån, såsom låneselskabets gebyrer ved at oprette lånet samt forskellige renter, men udregnet til én samlet rente per år. Sagt mere simpelt er ÅOP en udregning i procent over, hvor meget det koster dig at have lånet hvert år. Udgifterne for lånet bliver fordelt over den valgte tilbagebetalingstid, hvilket betyder, at omkostningen i procent bliver lavere for et lån med en længere løbetid, selvom den reelle udgift sådan set er den samme. En tommelfingerregel er derfor også, at jo lavere ÅOP, jo billigere lån, så det er bestemt en vigtig faktor at holde øje med og måske læse lidt mere om, inden du tager et lån.

Brugervurdering: 4.2/5 - baseret på 12 anmeldelser. Anmeld siden her.